احتمال وقوع جنگ داخلی با حضور دونالد ترامپ در فضای سیاسی آمریکا

نشریه تایم در تحلیلی آینده‌نگرانه ادعا کرده که وجود و حضور شخصی چون دونالد ترامپ در فضای سیاسی آمریکا هنوز هم می‌تواند باعث وقوع جنگ داخلی در این کشور شود- حتی اگر دور از قدرت باشد و قصد شرکت در رقابت‌های انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری را هم نداشته باشد. در واقع به گفته این نشریه در صورت وقوع جنگ داخلی در آمریکا، بی‌تردید عامل ایجاد و البته رهبر یکی از طرفین این جنگ دونالد ترامپ خواهد بود.

به گزارش رانیامدیا؛ نشریه تایم در این مقاله که به قلم باربارا والتر، دانشمند علوم سیاسی به رشته تحریر درآمده، به مساله تشدید فزاینده اختلافات قومی و نژادی در آمریکا پرداخته- که این التهابات باعث شده‌اند این کشور دچار شکاف‌های عمیق قومی و نژادی شده و در آستانه جنگ داخلی قرار گیرد.

به عقیده نویسنده مقاله، بخش عظیمی از این التهاب‌ها و تنش‌ها به دلیل حضور، تاثیر و قدرت انگیزشی و رهبری ترامپ در میان طیف وسیعی از مردم آمریکاست- که آن‌ها را در مقابل طیف لیبرال‌تر و تحول‌خواه‌تر مردم این کشور قرار داده است.

باربارا والتر در مقاله‌اش در تایم؛ با تاکید بر این واقعیت که آمریکا و آمریکایی‌ها دچار تفرقه و جدایی فزاینده‌ای شده‌اند- و در این شکاف‌ها مساله نژاد بیشترین اهمیت را دارد؛ به نقش محوری و پررنگ نژاد و اختلافات و شکاف‌های نژادی در بحث‌های مربوط به پلیس، مهاجرت، مراقبت‌های بهداشتی و حتی بحث‌های آموزشی و به خصوص آموزش تاریخ به دانش‌آموزان پرداخته و بر اختلافات موجود در این زمینه تاکید کرده است.

به عقیده نویسنده مقاله تایم؛ دونالد ترامپ در تنش‌ها و دیگر وقایع سیاسی یکی دو سال اخیر نقش اصلی و محوری دارد.

باربارا والتر در ادامه با ذکر این واقعیت که کارشناسان سیاسی آمریکا برای توصیف افراد و رهبرانی که موجب تحریک مردم برای شرکت در درگیری‌های داخلی جامعه می‌شوند، از آن‌ها به عنوان کارآفرینان قومی نام می‌برند؛ نوشته که دونالد ترامپ هم یکی از این کارآفرینان قومی است که در سال‌های اخیر به خوبی فهمیده که می‌تواند به سهولت با استفاده از احساس عمیق بیگانگی- که در میان بسیاری از رای‌دهندگان سفیدپوست وجود دارد- به قدرت برسد.

به گفته نویسنده این مقاله؛ دونالد ترامپ برای رسیدن به قدرت با استفاده از احساسات فروخورده سفیدپوستان اغلب بازنده آمریکایی، علاوه بر تمرکز بر ایجاد تفرقه در میان مردم این کشور- که به خصوص در یکی دو سال اخیر رویکرد اصلی او در بیشتر گفته‌ها و سخنرانی‌هایش بوده-، روی ایجاد دوقطبی «خودی و غیر خودی» یا «خودی و دیگری» نیز کار کرده و به ویژه در حصول به این هدف روی تحقیر مسلمانان و البته سیاه‌پوستان آمریکایی به عنوان مصادیق اصلی «دیگری» در جامعه امروز آمریکا حساب ویژه‌ای باز کرده است.

از نظر باربارا والتر؛ رویکرد سیاسی دونالد ترامپ در روند مستمر صعود به قدرت به این شکل بوده- که تلاش کرده نارضایتی‌های جامعه سفیدپوستان آمریکا و به خصوص طیف قابل ملاحظه و پر تعداد مردان مذهبی و محافظه‌کار روستایی و حاشیه‌نشین را در چارچوبی ساده و همه‌فهم در قالب طرح‌ها و برنامه‌های سیاسی به خود آن مردمان ارائه داده- و از این طریق آن‌ها را به خود جلب و جذب کرده است. در این رویکرد رای‌دهندگان سفیدپوست و به عبارت بهتر طیف علاقمندان و رای‌دهندگان محافظه‌کار ترامپ به عنوان قربانیانی معرفی می‌شوند که میراث واقعی آن‌ها به سرقت رفته و در واقع دموکرات‌ها این میراث را از آنان دزدیده و حق‌شان را سلب کرده‌اند.

تایم در این زمینه مسایل و موضوعاتی مانند حقوق مذهبی، حق حمل اسلحه و البته کمبود امنیت و کاهش فرصت‌های شغلی را به عنوان موضوعاتی که محافظه‌کاران و شخص دونالد ترامپ با مانور روی آن‌ها باعث گمراهی رای‌دهندگان و بدبینی آن‌ها نسبت به دموکرات‌ها و لیبرال‌ها می‌شود، مثال زده است.

این دانشمند علوم سیاسی در سطور پایانی مقاله‌اش نوشته که دونالد ترامپ و رویکردهایش در دو انتخابات اخیر به عنوان سرمشقی زنده و ارزنده برای نامزدهای آتی جمهوری‌خواهان قلمداد می‌شوند. الگویی که به خوبی به کاندیداهای آینده این حزب دست راستی آمریکا نشان می‌دهد که چگونه می‌توان به جلب و جذب رای‌دهندگان سفیدپوست پرداخته و البته آن‌ها را مجاب به رفتن پای صندوق‌های رای کرد.

باربارا والتر با اشاره به این که «ترامپ در حال حاضر با اتکا به همین مسایل است که هم‌چنان در حزب جمهوری‌خواه، قدرت و نفوذش را حفظ کرده و البته به همین دلیل هم هست که هم‌چنان میلیون‌ها آمریکایی از او حمایت می‌کنند و دوستش دارند»؛ یک بار دیگر بر مساله کارآفرینان قومی تاکید کرده و می‌گوید: «کارآفرینان قومی که می‌توانند شهروندان عادی را متقاعد کنند که ثروت‌شان به آن‌ها بستگی دارد، به سادگی در هیچ انتخاباتی شکست نخواهند خورد، و حداقل این که شکست دادن‌شان به شدت دشوار خواهد بود. به خصوص اگر این افراد از طریق ترکیبی از ناسیونالیسم افراطی و ترس قصد حفظ قدرت را داشته باشند- که البته ترامپ هم یکی از این کارآفرینان قومی است».

مطلب قبلییک سال بدون فوتی کرونا
مطلب بعدیرمزگشایی از چراغ سبز اردوغان به رژیم صهیونیستی