آینده جنگ و جنگ‌افزارها را ربات‌های قاتل مجهز به هوش مصنوعی رقم خواهند زد

بلومبرگ نوشت: آینده جنگ و جنگ‌افزارها را ربات‌های قاتل مجهز به هوش مصنوعی رقم خواهند زد. در واقع به گفته این نشریه؛ ربات‌های قاتل مجهز به هوش مصنوعی ممکن است آینده جنگ باشند.

به گزارش نشریه اینترنتی بلومبرگ؛ در هفته‌های اخیر با افزایش بحث‌ها و صحبت‌های فزاینده مقامات نظامی و غیرنظامی درباره ظهور و حضور پررنگ ماشین‌های هوشمند مصنوعی و هشدارهای آن‌ها در مورد خطرات ناشی از روبات‌های قاتلی که بدون کنترل مستقیم انسانی دست به کشتار می‌زنند، موضوع ماشین‌های هوشمند قاتل با سرعت بیشتری دنبال شده است.

در بحبوحه هیاهوهای مربوط به هوش مصنوعی و درگیری‌های قدرت‌های بزرگ که توجه سرمایه‌گذاران را بر فناوری‌های دفاعی متمرکز می‌کند، هفته گذشته جلسه‌ای در وین برگزار شد تا صدای کسانی را که از چشم‌انداز رویکرد شرکت‌های بانفوذ فن‌آوری هوش مصنوعی به ساخت تسلیحات نظامی و به عبارت بهتر از رویکرد سیلیکون‌ولی‌مانند به صنعت جنگ‌افزارسازی نگران هستند، به گوش جهانیان برساند.

این روزها در میادین نبرد در اوکراین و غزه سامانه‌های تسلیحاتی خودکار و هوشمند در حال توسعه هستند. این سامانه‌ها با استفاده از ترکیبی از داده‌های بزرگ و هواپیماهای بدون سرنشین برنامه‌ریزان نظامی را در انتخاب اهداف و حمله به آن‌ها یاری می‌رسانند. برخی از این مهمات خودکار متحرک را می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که بدون این‌که نیاز باشد یک انسان ماشه آن‌ها را بکشد، ضربه خود را به دشمن وارد کنند.

استفاده از این نوع تسلیحات که به عنوان واسپاری تصمیم‌گیری در مورد مرگ یا زندگی افراد به ماشین‌ها تعریف شده است، جعبه پاندورای پرسش‌ها و تردیدهای اخلاقی، قانونی و تکنولوژیکی را باز کرده و به بیانی دیگر بحث‌های زیادی در این زمینه به وجود آورده است.

برای همین هم بود که در جلسه هفته گذشته در وین که تحت عنوان کنفرانس «انسانیت در تقاطع تصمیم‌گیری» برگزار شد، نمایندگان حدود ۱۴۰ کشور گرد هم آمدند تا قوانین لازم برای محافظت از بشریت در برابر نسل جدید ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی را به بحث و بررسی بنشینند.

در این کنفرانس عده‌ای خواستار آغاز نگارش پیش‌نویس معاهده‌ای جدید بودند که مطابق و در راستای خطوط دیگر معاهدات موجود در زمینه منع سلاح‌های شیمیایی یا هسته‌ای باشد. دیگر شرکت‌کنندگان اما عقیده داشتند که ابزارهای کنترلی تجاری و قوانین بشردوستانه در حال حاضر و به همین شکل فعلی هم کافی است. با این حال تقریباً همه به این موضوع اذعان داشتند که دنیای امروز به شدت به مسئولیت‌پذیری انسان نیازمند است.

الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش در این کنفرانس از جی.رابرت اوپنهایمر فیزیکدان آمریکایی که در سال ۱۹۴۵ نقش مهمی در ساخت بمب اتمی داشت نقل قول کرد- که گفته بود وقتی اولین آزمایش هسته‌ای را مشاهده کرده، بخشی از کتاب مقدس هندو به یادش آمده که می‌گوید «حالا دیگر من به مرگ تبدیل شده‌ام، به ویرانگر تمام جهان».

فرانک ساوئر استراتژیست نظامی در این میان با اشاره به استقرار سامانه‌های تسلیحاتی خودکار گفت که «زمان آزمایش به پایان رسیده است و ما در حال حاضر دقیقاً در «لحظه هیروشیما» زندگی می‌کنیم».

یکی از مضامین و موضوعات محبوب شماری از فیلم‌های علمی تخیلی از قبیل «ترمیناتور» دنیایی است که در آن انسان‌ها با روبات‌های قاتل مبارزه می‌کنند. اکنون ولی به نظر می‌رسد که این موضوع از دنیای سینما فراتر رفته و تبدیل به یک واقعیت در میدان‌های جنگ شده است.

مطلب قبلیبه اوکراین موشک‌‎های جدید پاتریوت می‌دهیم
مطلب بعدینامه ۸۶ نماینده دموکرات به بایدن: اسرائیل قوانین آمریکا را در غزه نقض می‌کند