از نخستین لحظات آغاز دور کنونی رویارویی مقاومت فلسطین در نوار غزه با اسرائیل، ارتش رژیم صهیونیستی سیاست بمباران برجهای بزرگ مسکونی یا تجاری و نیز منازل و مجتمعهای مسکونی را در پیش گرفته است.
العربی الجدید نوشت: آنچه در حال حاضر در حال رخ دادن است سیاستی را که سیستم امنیتی و نظامی اسرائیل از سال 2006 دنبال میکند به ذهن متبادر میکند؛ سیاستی که مبتنی بر حمله به زیرساختهای نوار غزه و وارد کردن آسیب جدی به برجهای اصلی و ساختمانهای مرتفع است؛ همان چیزی است که در جنگهای 2009، 2012، 2014، 2018، 2019، 2021، 2022 و 2023 میلادی رخ داد.
هدف اسرائیل از این سیاست، تحت فشار قرار دادن پایگاه مردمی مقاومت فلسطین، در برای تأثیرگذاری بر روند عملیات نظامی و یا اجرای عملیات در داخل سرزمینهای اشغالی است. ارتش اسرائیل پیش از این دهها برج و ساختمانهای مسکونی بزرگ را در تلاش برای تحت فشار قرار دادن جنبش حماس که قدرت را بهویژه در نوار غزه در دست دارد، تخریب کرده است؛ امری که به زعم اسرائیل، حماس را مجبور به پذیرش آتشبس بدون قید و شرط میکند.
با این حال، جنگ 2021 میلادی شاهد تلاشهای گردانهای القسام برای تحمیل معادله جدیدی بود و این گروه تلاش کرد تا اراضی اشغالی 1948 و مشخصا تلآویو را با 100 تا 300 موشک مورد هدف قرار دهند.
روندی متفاوت و تاکتیکی جدید
در جریان این تاکتیک، مقاومت تا حدودی موفق شد اشغالگران را برای توقف یا کاهش سیاست بمباران برجها تحت فشار قرار دهد، اما در جنگ کنونی، اسرائیل برجها را با سرعتی متفاوت از جنگهای قبلی از همان ابتدا مورد هدف قرار داد. اسرائیل پیشتر از این حربه برای به میان آوردن میانجیگران یا فشار بر آنها و تاثیرگذاری بر مقاومت فلسطین در عرصه میدانی استفاده میکرد اما این بار اشغالگران از نخستین روز درگیری اقدام به تخریب برجها و زیرساختها و بانکهای وابسته به حماس کردند.
در همین ارتباط، « مخیمر ابوسعده»، استاد علوم سیاسی در دانشگاه الازهر غزه، ، معتقد است که توسل اسرائیل به هدف قرار دادن برجها، مقرهای دولتی و مقرهای خصوصی با هدف اعمال فشار بر پایگاه مردمی نیروهای مقاومت فلسطین و تأثیرگذاری بر عملکرد آن است.
ابوسعده به العربی الجدید گفت: فشار بر مقاومت فلسطین از طریق بمباران عمدی و حداکثری برجها امری محتمل است، اما سناریوی متوسل شدن اشغالگران به تخریب تمامی برجها و مجتمعهای مسکونی غزه اکنون مطرح نیست زیرا این امر هم اهرام فشاری بر مقاومت و هم خود اشغالگران محسوب میشود زیرا انتشار تصاویر این حملات و تخریبها موجب تحت فشار قرار گرفتن اسرائیل در جامعه جهانی میشود.
این استاد علوم سیاسی اظهار داشت: مقاومت فلسطین به معادلهای که در جریان رویارویی 2021 ایجاد کرد، میتوان ادامه دهد، طبق این سناریو، مقاومت موفق شد با تحمیل معادله بمباران برجها در مقابل بمباران شهرهای اشغالی و به خصوص تل آویو، اسرائیل را تحت فشار و قبول توقف حملات وادار کند.
پس از تخریب «برج فلسطین» به عنوان اولین برجی که در دور کنونی تخریب شد، ابوعبیده، سخنگوی نظامی القسام تهدید به موشکباران تلآویو کرد و ساعتی بغد خبر شلیک 150 موشک به سمت تل آویو منتشر شد.