جهان در آستانه یک موج جدید افزایش جمعیت

    رادیوی ملی عمومی آمریکا- ان‌پی‌آر- در گزارشی کوتاه به نقل از منابع جمعیت‌شناختی سازمان ملل می‌گوید که طبق پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته، جمعیت جهان در دهه ۲۰۸۰ بالغ بر ۱۰.۳ میلیارد نفر خواهد شد.

    به گزارش سرویس ترجمه رانیا مدیا از رادیوی ملی عمومی آمریکا- ان‌پی‌آر؛ بر اساس گزارشی که هفته گذشته توسط سازمان ملل منتشر شد، پیش‌بینی می‌شود که جمعیت جهان بیش از نیم قرن دیگر، یعنی در حوالی دهه ۲۰۸۰ به ۱۰.۳ میلیارد نفر خواهد رسید.

    پروژه‌های این آژانس در زمینه مطالعه چشم‌انداز جمعیتی جهان نشان می‌دهد که در دهه ۲۰۸۰ شاهد پایان روند رو به رشد جمعیتی خواهیم بود و پس از آن جمعیت شروع به کاهش خواهد کرد و تا پایان قرن به حدود ۱۰.۲ میلیارد نفر خواهد رسید. اگرچه مهاجرت می‌تواند به کاهش سرعت این روند کاهشی کمک کند.

    در حال حاضر در سطح جهانی میانگین نرخ باروری هر زن در حدود ۲.۳ تولد به ازای هر زن است که در مقایسه با میانگین ۳.۳ تولد برای هر زن که در سال ۱۹۹۰ به ثبت رسیده، کاهش محسوسی را نشان می‌دهد. کارشناسان بر این باورند که نرخ باروری مورد نیاز برای حفظ اندازه جمعیت- البته در صورتی که مهاجرت مقشی در افزایش یا کاهش جمعیت نداشته باشد- در حدود ۲.۱ تولد برای هر زن است. نکته جالب و البته نگران‌کننده در این بین این است که در حال حاضر نرخ باروری در بیش از نیمی از کشورهای جهان کمتر از این نرخ است یا طبق ادبیات جمعیت‌شناسان به زیر این نرخ سقوط کرده است.

    پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۷۰، شمار شهروندان سالخورده- که به افراد ۶۵ ساله یا بالاتر اطلاق می‌شود- از کودکان زیر ۱۸ سال بیشتر خواهد شد. تا اواسط دهه ۲۰۳۰ نیز افراد ۸۰ ساله و بالاتر از تعداد نوزادان پیشی خواهند گرفت.

    علاوه بر این، امید به زندگی نیز پس از همه‌گیری کرونا در سطح جهان دوباره شروع به افزایش کرده و اکنون در حدود ۷۳.۳ سال است. پیش‌بینی می‌شود میزان امید به زندگی در سال ۲۰۵۴ بالغ بر ۷۷.۴ سال خواهد شد‍.