در چارچوب پیشبینیها درخصوص واکنش ایران و حزب الله به ترورهای اخیر و احتمال وقوع یک جنگ گسترده، اسرائیل از هدف قرار دادن پالایشگاههای نفتی در خلیج حیفا و سایر مجتمعهای صنعتی پتروشیمی در مجاورت آن بیم دارد.
روزنامه هاآرتص نوشت: آنچه باعث نگرانی محافل تصمیمگیری در تل آویو، مقامات محلی و عموم شهرکنشینان شمال شده است، خطر هدف قرار دادن تاسیسات استراتژیک اقتصادی در خلیج حیفا است. این ترس تنها درباره میزان تخریبی نیست که بر این تأسیسات وارد میشود و منجر به توقف فرآیند تولید و خسارات سنگین ناشی از آن میشود، بلکه سناریوی آغاز جنگ به احساس ترس از احتمال نشت مواد شیمیایی سمی با شدت خطر بالا دامن میزند و این امر میتواند برای شهرکهای واقع در مجاورت بندر که تراکم بالای جمعیتی دارند و سومین شهر بزرگ اشغال محسوب میشود، بسیار نگرانکننده باشد.
هاآرتص گزارش داد در پی ترور فؤاد شکر، یکی از رهبران برجسته میدانی حزب الله و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، فرماندهی جبهه داخلی در ارتش اسرائیل به همه کارخانهها در خلیج حیفا دستور داد تا مقادیر مواد خطرناک را که در فعالیتهای صنعتی استفاده میکنند، کاهش دهند.
«عادی حسمونی» ، روزنامهنگار اسرائیلی در هاآرتص نوشت: شهرک نشینان شهر حیفا که «پایتخت شمال» نامیده میشود و بقیه شهرکنشینان در منطقه شمالی متوجه شدهاند که اقدامات جبهه داخلی ارتش خسارات ناشی از هدف قرار دادن مجتمعهای صنعتی پتروشیمی، بهویژه پالایشگاههای نفت در خلیج فارس را کاهش نخواهد داد چون این شهرکنشینان آگاه هستند که هرگونه هدفگیری این پالایشگاهها عواقب بسیار خطرناکی برای یکی از پرجمعیتترین مناطق خواهد داشت.
امکان هدف قرار دادن تاسیسات نفتی اسرائیل
هاآرتص به نقل از «رویت شطوسال»، شهرک نشینی که در یکی از محلههای اطراف خلیج حیفا زندگی میکند و رهبری گروه «بیایید خلیج حیفا را پاکسازی کنیم» را برعهده دارد، میگوید: «ما در واقع بر روی یک بمب ساعتی بسیار بزرگ زندگی میکنیم و بسیار نگرانیم که در صورت وقوع جنگ، فاجعهای در این منطقه روی دهد.»
به گفته شطوسال، ۱۵۰۰ سایت در خلیج حیفا وجود دارد که از ۸۰۰ ماده شیمیایی سمی استفاده میکنند که اثرات مضری بر جمعیت ساکنان این منطقه دارد.
این روزنامه نوشت: آنچه وحشت را در میان مالکان تاسیسات اقتصادی در خلیج حیفا و شهرکنشینان ساکن در شمال تشدید میکند این است که دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی روز سهشنبه گذشته خود بار دیگر به این موضوع اشاره کرد که در صورت بروز جنگ، قصد دارند تأسیسات حساس استراتژیک را در خلیج حیفا هدف قرار دهند.
هاآرتص افزود: اگرچه در سال های اخیر دولت اسرائیل به دلیل خطر بزرگ مخزن عظیم آمونیاک در خلیج حیفا اقدام به تخلیه آن از بندر کرده است اما صاحبان تاسیسات اقتصادی و شهرکنشینان منطقه معتقدند هرگونه حمله به خلیج حیفا منجر به نشت مواد و گازهای سمی از مجتمع صنایع پتروشیمی، از جمله پالایشگاههای نفت و بروز تلفات گسترده جانی علاوه بر خسارات هنگفتی خواهد شد.
به نوشته این روزنامه، آنچه اوضاع را پیچیدهتر میکند، این است که دولتهای متوالی تلآویو در عمل به تعهدات خود برای انتقال کارخانههای پتروشیمی از خلیج حیفا موفق نبودهاند زیرا امکان واقعی برای تحقق این تعهدات وجود ندارد، علاوه بر اینها، خلیج حیفا همچنین دارای یک مخزن بزرگ گاز طبیعی است که خطر هرگونه هدفگیری نظامی این منطقه را تشدید میکند.
در پی اقدام رژیم صهیونیستی در ترور «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و نیز ترور «فواد شکر»، فرمانده ارشد حزب الله لبنان در ضاحیه جنوبی بیروت، تنشها در منطقه به شدت افزایش پیدا کرده است و ایران و گروههای مقاومت از انجام عملیاتی قریب الوقوع علیه رژیم صهیونیستی در انتقام خون این شهدا خبر میدهند.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان پیشتر در مراسم تشییع پیکر فواد شکر در ضاحیه جنوبی بیروت تأکید کرد: «پاسخ ما به حمله به ضاحیه و شهادت سید محسن و غیرنظامیان حتمی است، دشمن و حامیانش منتظر پاسخ ما باشند».
نصرالله گفت: جبهه مقاومت از سر خشم و عصبانیت نمیجنگد، بلکه با عقلانیت و شجاعت و حکمت وارد نبرد میشود و این مقاومت است که انتخاب میکند چگونه پاسخ دهد.