تعدادی از تحلیلگران و روزنامه نگاران اسرائیلی در چند روز نوشتهاند که احتمالا اسرائیل تصمیم خود را برای ادامه جنگ و عدم بازگشت اسرای نزد حماس گرفته است؛ در برخی رسانهها این مسأله مورد بحث و تنش بود که اسرائیل باید بین دو هدف یکی را انتخاب کند، یا اسرا را بازگرداند یا حماس را نابود کند.
به گزارش سرویس ترجمه رانیا، به نقل از العربی الجدید، روزنامه هاآرتص، امروز (یکشنبه) به قلم «گدعون لوی» نوشت که بازگشت اسرائیل به جنگ «یک خطای بزرگ» از هفت اکتبر به این سو محسوب میشود و نشان از این دارد که مقامات تل آویو نبرد را به آزادی اسرا ترجیح دادهاند و آنها را رها کردهاند.
نویسنده این مقاله سپس به صحنههای دو روز اخیر در غزه از زمان از سرگیری حملات و کودکانی که در کف بیمارستانها افتادهاند و والدینشان در حال فریاد زدن هستند، اشاره کرد و نوشت که ارتش اسرائیل بار دیگر از اهالی غزه خواسته است تا به سمت جنوب بروند، در حالی که تقسیمبندی غزه به چند منطقه، به هیچ وجه نمیتواند حتی جان یک نفر را نجات دهد.
هاآرتص افزود: «جای تردید است که هدف اسرائیل نجات جان غیرنظامیان باشد. اسرائیل به مجازات دستهجمعی در غزه اهمیت نمیدهد، بلکه تنها برای رسیدن به اهداف خود اهمیت قائل است. اسرائیل با از سرگیری جنگ اعتراف میکند که یک هدف را بر هدف دیگر ترجیح می دهد و آشکارا ترجیح میدهد حماس را بدون توجه به این موضوع که این حجم از تخریب چه تأثیری بر جان افراد ربوده شده میگذارد، نابود کند».
نویسنده افزود: «اسرائیل با ازسرگیری جنگ نه تنها جان ربوده شدگان را به خطر می اندازد، بلکه تلاش برای آزادسازی آنها را نیز از بین میبرد، همه اینها در زمانی رخ میدهد که روند مبادله ربوده شدگان و اسرا در اوج خود قرار داشت و بهتر از حد انتظار به نظر میرسید».
گدعون لوی ادامه داد: «لحظه حقیقت برای اسرائیل فرا رسیده و انتخاب انجام شده؛ انتخابی که شرم آور است. اسرائیل نباید هدفی مهمتر از آزادی ربوده شدگان داشته باشد و هیچ چیز بدتر از نقض عهد نانوشته بین شهروندان و سربازان با وطنش نیست که آنها را به حال خودشان رها کنیم».
در ادامه مقاله هاآرتص آمده است: «اسرائیل از آزادی ربودهشدگان حمایت میکند، البته نه به هر قیمتی، از نظر خود چیزهای مهمتری دارد و با یک معامله جامع (همه اسرا در برابر همه اسرا) و آتش بس دائمی برای نجات 136 اسرائیلی موافقت نخواهد کرد».
نویسنده در پایان نوشت که اسرائیل پیش از هرچیزی به بازگرداندن اسرا فکر کند و این مسأله هنور قابل دسترسی است، به شرطی که جنگ متوقف شود.
یدیعوت احارانوت: بمباران غزه جان اسرا را در معرض خطر قرار میدهد
از سوی دیگر «ناحوم بارنیا» نویسنده و تحلیلگر سیاسی روزنامه یدیعوت احارانوت نوشت نوشت که ازسرگیری جنگ در غزه، مقامات سیاسی را در برابر چندین معضل قرار میدهد که مهمترینشان مسأله ربوده شدگان است.
وی افزود: «شادی 114 اسیر آزاد شده آمیخته با نگرانی فزاینده در مورد 136 نفری است که هنوز در آنجا هستند، که بیشترشان هنوز زندهاند،، در حالی که تعدادی از آنها کشته شدند».
یدیعوت احارانوت سپس نوشت که بیشتر رهبران حماس و شاید بیشتر ربوده شدگان در خان یونس و اطراف آن هستند، حتی اگر حماس این را اعلام نکرده باشد.
نویسنده ادامه داد: «با تمرکز بمباران و گلوله باران اسرائیل به خان یونس، خطر آسیب دیدن ربوده شدگان افزایش می یابد، شهادت آزاد شدگان این نگرانی را تقویت میکند، طبیعتاً با آغاز نبرد زمینی خطر چند برابر خواهد شد و شدت بمباران نیز ممکن است احتمال آسیب دیدن نیروها را افزایش دهد».
به نوشته ناحوم بارنیا، ارتش اسرائیل به کابینه هشدار داده است که به محض چراغ سبز کابینه برای آغاز عملیات زمینی، دیگر توقف جنگ برای ارتش اسرائیل بسیار دشوار خواهد بود.
در این راستا هزاران اسرائیلی در شامگاه شنبه در تل آویو و مناطق دیگر دست به تظاهرات زدند که در میان آنها اسرای آزاد شده و خانواده اسرای در بند حماس نیز حضور داشتند و از کابینه نتانیاهو خواستند تا برای آزادی بقیه اسرا تلاش کند.