خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد دولت قطر که هفته گذشته از گسترش صنعت گاز مایع برای به دست آوردن سهم بیشتری از تجارت جهانی گاز طبیعی خبر داد، از این توسعه بیش از ۳۰ میلیارد دلار به درآمد سالانه خود اضافه خواهد کرد.
در این گزارش بلومبرگ آمده است: با اجرای فرآیند گسترده توسعه که در دو مرحله انجام خواهد شد، دولت قطر در حال آماده شدن برای کنترل حدود یک چهارم کل گاز طبیعی مایع شده تا پایان دهه جاری و افزایش سهم نفوذ جهانی و ثروت بین المللی است.
«سعد بن شریده الکعبی»، وزیر انرژی قطر یکشنبه گذشته برنامههایی را برای افزایش ۱۳ درصدی ظرفیت تولید گاز قطر، علاوه بر پروژههای اعلامشده قبلی، اعلام کرد که تولید گاز طبیعی مایع این کشور را از ۷۷ میلیون تن در سال به ۱۴۲ میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ افزایش میدهد.
به گفته این خبرگزاری، این توسعه، قطر را در «مسیر درستی» قرار میدهد تا معادل ۷.۲۵ میلیون بشکه نفت در روز تولید کند.
بر این اساس، قطر که در حال حاضر یکی از بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه را در جهان دارد، درآمد بیشتری کسب خواهد کرد و مواد هیدروکربنی از جمله گاز طبیعی مایع، حدود ۴۴ درصد از تولید ناخالص داخلی قطر در سال ۲۰۲۲ را تشکیل میدادند.
پنجاه سال پیش، قطر تا حد زیادی در مقایسه با همسایگان خود در خلیج فارس یعنی کویت، عربستان و امارات به عنوان منطقهای فقیر از سوخت فسیلی تلقی میشد اما اکتشاف میدان شمالی قطر به عنوان بخشی از بزرگترین مخزن گاز جهان در سال ۱۹۷۱ میلادی موجب شد این کشور به بازیگری مهم در عرصه تولید و صادرات گاز طبیعی تبدیل شود.
این گزارش پیشبینی میکند که قراردادهای بلندمدت گازی که تاکنون توسط قطر منعقد شده است، موقعیت این کشور را به عنوان صادرکننده اصلی گاز طبیعی مایع در جهان پس از سال ۲۰۵۰ تضمین خواهد کرد. قطر قراردادهای بلندمدتی برای تامین گاز مایع با نزدیک به ۲۰ کشور از جمله هند، چین و ایتالیا منعقد کرده است.