زمان یک نظم جهانی دموکراتیک فرا رسیده است!

خبرگزاری الجزیره در یادداشتی به قلم مهند ایاش استاد جامعه‌شناسی دانشگاه مونت‌رویال در کلگری کانادا نوشت: وقتش رسیده که دنیا به سمت یک نظم دموکراتیک جدید حرکت کند. به عقیده این کارشناس؛ تهدیدهای ایالات متحده خطاب به کشورهایی که علیه جنگ اسرائیل در غزه اقدام می‌کنند، باید آن‌ها را مجبور کند ائتلافی تشکیل داده و به شکل جمعی در برابر امپریالیسم ایالات متحده مقاومت کنند.

به گزارش خبرگزاری الجزیره؛ بحث‌های زیادی درباره پرونده شکایت تاریخی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری وجود دارد- که اسرائیل را به ارتکاب جنایت نسل‌کشی متهم کرده است. وقتی صحبت از اقدام ملموس به میان می‌آید، این مورد یکی از معدود نقاط روشن در واکنش ضعیف دولت‌های سراسر جهان نسبت به کشتار مردم فلسطین توسط اسرائیل به شمار می‌آید.

یکی از بخش‌های کمتر شناخته‌شده [و کمتر گفته‌شده] این داستان در گفتمان عمومی غربی این است که امپراتوری ایالات متحده کشور آفریقای جنوبی را به دلیل طرح این شکایت علیه اسرائیل- که بسیار هم مورد نیاز بوده- تهدید به مجازات کرده است.

جان جیمز نماینده جمهوری‌خواه و جارد مسکوویتز نماینده دموکرات در زمان این شکایت قانون بررسی روابط دوجانبه ایالات متحده و آفریقای جنوبی را در مجلس نمایندگان ایالات متحده مطرح کردند. این قانون حکایت از این می‌کند که روابط بین ایالات متحده و آفریقای جنوبی بر اساس یک سری دلایل بی‌اساس و جعلی مبنی بر حمایت آفریقای جنوبی از تروریسم مستلزم بررسی کامل است.

نالدی پاندور وزیر روابط و همکاری‌های بین‌المللی آفریقای جنوبی به تازگی در این زمینه گفته که «متأسفانه برخی از قانونگذاران در ایالات متحده آمریکا موضع بسیار منفی علیه کشور من اتخاذ کرده‌اند».

اگرچه این داستان چندان مورد توجه قرار نگرفته و حتی بسیاری از فعالان حامی فلسطین در ایالات متحده، کانادا، بریتانیا و جاهای دیگر حتی در مورد آن چیزی نشنیده‌اند، اما به هر روی در این مدت بخشی از گفتمان محافل فعال علمی در آفریقای جنوبی بوده است. از جمله این که مردم در این کشور نگران هستند که این تهدیدات چه معنایی برای رفاه اقتصادی آن‌ها و بودجه‌های تخصیصی برای مسایلی مانند هنر، پروژه‌ها و ابتکارات علمی، اجتماعی، اجتماعی و فرهنگی آن‌ها خواهد داشت؛ به خصوص که بسیاری از این مسایل و بودجه‌ها از نظر اقتصادی به مؤسسات مختلف ایالات متحده وابسته هستند.

فعالان سراسر جهان به ویژه در خود ایالات متحده وظیفه دارند که علیه تهدیدهای ایالات متحده برای مجازات آفریقای جنوبی صحبت کنند و از دولت‌شان بخواهند که چنین مسیری را دنبال نکند. این باید در کنار دیگر مطالباتی که فعالان در حال حاضر مطرح می‌کنند، به یک مطالبه اعتراضی تبدیل شود. آفریقای جنوبی خود را برای آرمان فلسطین به خطر انداخته و کمترین کاری که حامیان فلسطین می‌توانند انجام دهند، حمایت از این کشور در برابر تهدیدات امپریالیسم آمریکا است.

هم‌چنین این موضوع این وظیفه را بر دوش قدرت‌های کوچک‌تر در سراسر جهان می‌گذارد- که سعی کنند با تشکیل ائتلافی نه تنها از آفریقای جنوبی، بلکه از خودشان در برابر قدرت امپراتوری ایالات متحده محافظت کنند.

برای هر ناظر صادقی روشن است که بدون اقدام مستقیم دولت‌ها برای منزوی کردن دولت اسرائیل از نظر اقتصادی و سیاسی و اعمال فشار قانونی بر آن، آن‌ها نه حالا و نه در آینده از مسیر نسل‌کشی خارج نخواهند شد.

بدیهی است که در این مسیر بهترین رویکرد پیش‌رو این است که کشورهای سراسر جهان تلاش کنند کمتر به قدرت اقتصادی امپراتوری آمریکا و غرب وابسته شوند. البته در این مسیر اگرچه تلاش‌هایی مانند تشکیل اتحادیه بریکس به انجام رسیده، اما هنوز و هم‌چنان دنیا با تغییر ساختارهای اقتصادی جهانی فاصله زیادی دارد و مردم فلسطین نمی‌توانند این‌قدر صبر کنند تا این فاصله طی شود.

مطلب قبلیآیا چین از جنگ روسیه در اوکراین خسته شده است؟!
مطلب بعدیاستانداردهای زندگی در مسیر کاهش مستمر