در این زمینه تایم نوشت که این فرمان حامیان ارزهای دیجیتال را شگفتزده کرده؛ و فارنپالیسی هم فرمان اجرایی بایدن را نقطه عطفی برای کریپتوها و گامی بلند در مسیر ایجاد دلار دیجیتال نامید!
گزارش تایم با اشاره به اوضاع ارزهای دیجیتال در چند هفته اخیر آغاز شده است: در این چند هفته اتفاقات مهمی در حوزه ارزهای دیجیتال رخ داده است. در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین، مردم دنیا در قالب ارزهای دیجیتال میلیونها دلار کمکهای خود را به سوی دولت اوکراین روانه کردهاند- و این مسیر بدل به راه نجات برای کسانی شده که زیر حملات سنگین موشکی به بانکهای سنتی دسترسی ندارند. از سوی دیگر، تنظیمکنندهها و البته علاقمندان مبحث رمزارزها نگران هستند که ارزهای دیجیتال راهی برای دور زدن تحریمها برای الیگارشهای روسی فراهم کند- که این احتمال نیز مبحث کریپتوها را در رسانهها و فضای مجازی بالا آورده، با این که تاکنون شواهد ملموسی مبنی بر این موضوع مشاهده نشده است.
جدیدترین رخداد این حوزه نیز انتشار فرمان اجرایی بایدن درباره کریپتوها بود- که بسیاری آن را رخدادی امیدبخش خواندند، و البته عدهای نیز با توجه به نقش ارزهای دیجیتال در درگیریهای نظامی و اقتصادی و به خصوص در این درگیری ژئوپلیتیکی نیابتی مهم بین آمریکا و روسیه این فرمان اجرایی را اقدامی با هدف سرکوب کریپتو تعبیر کردهاند.
این گزارش بعد از اشاره به صدور فرمان اجرایی بایدن موسوم به «تضمین توسعه مسئولانه داراییهای دیجیتال»- که اولین استراتژی دولت آمریکا درباره ارزهای دیجیتال با تمرکز بر مسایلی مانند محافظت از حقوق مصرفکننده، ثبات مالی، امنیت ملی، و خطرات اقلیمی است؛ این موضوع را مطرح میکند که این فرمان اجرایی از یک سو خواستار افزایش نقش رهبری آمریکا در حوزه ارزهای دیجیتال است و از سوی دیگر شکافهای قانونی موجود در کریپتوها و البته امکان صدور ارز دیجیتال آمریکایی از سوی بانک مرکزی این کشور را به بررسی نشسته است.
در ادامه نیز با اشاره به این که ایده ایجاد ارز دیجیتال آمریکایی به زودی در چند کشور مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت، این اقدام را یک پیشرفت بزرگ نامیده- که بر اساس گامهایی که فدرالرزرو در تحقیقاتش درباره تبعات دلار دیجیتال ترسیم کرده بود، عملی شده است.
تایم همچنین به این موضوع هم اشاره کرده که در شرایطی که تاکنون کنگره آمریکا نگاه چندان مثبتی به رمزارزها نداشت، صدور فرمان اجرایی بایدن نشاندهنده رویکرد متعادلتر دولت بوده و البته در کلیت خود هم میتواند خطرات و مزایای ارزهای دیجیتال را بهتر و واقعبینانهتر ارزیابی کند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، فارنپالیسی هم به صدور فرمان اجرایی بایدن از زاویه دیگری نگریسته است. به گزارش فارنپالیسی؛ بعد از حمله روسیه به اوکراین و تحریم این کشور توسط آمریکا و کشورهای اروپایی، حالا دنیا بیشتر از هر چیزی نگران فرار روسیه از تحریمهای اعلامشده است- که با استفاده از ارزهای دیجیتال راحتتر از همیشه هم شده است.
فرمان اجرایی بایدن اما به وزارت دادگستری دستور داده تا جوانب مختلف کریپتوها را قانونمند کرده و البته امکان انتشار و رقابتپذیری رمزارز بانک مرکزی، میزان تقاضا، زیرساختهای فنی مورد نیاز و تاثیر زیست محیطی استخراج بیتکوین توسط نهادهای مختلف را بررسی کند. دستوری که اگر در کنار مواضع سال گذشته وزیر خزانهداری آمریکا، جانت یلن، قرار گیرد که یکی از مخالفان ارزهای دیجیتال محسوب میشد، تغییر آشکار دیدگاه دولت آمریکا در این زمینه به خوبی روشن خواهد شد.
فارغ از تغییر دیدگاه یا ملایمت بیشتر دولت آمریکا در مواجهه با کریپتوها، اما، مهمترین خصیصه امیدوارکننده صدور فرمان اجرایی بایدن از سوی ناظران بازار رمزارزها، ارسال سیگنالهای مثبت از قبل این فرمان عنوان شده است. از نگاه این گروه از کارشناسان، این امر به واسطه قانونمند کردن این حوزه در نهایت به نفع فعالان این بازار تمام خواهد شد. با این که بعید نیست که در آغاز، قانونگذاری رمزارزها به دلیل نظارت بیشتر باعث ریزش در این بازار شود، اما این موضوع در بلندمدت برای بازار مفید خواهد بود. بیشتر هم به این دلیل که
قانونگذاری همواره با کاستن از ریسک سرمایهگذاری، میتواند باعث سرریز شدن سرمایههای سنتی به این بازار شود.