نشریه نشنال اینترست در یادداشتی با اشاره به چشمانتظاری روسیه و چین نسبت به فروپاشی قریبالوقوع آمریکا، به فرضیههای عجیب دانشمندان چین و روسیه و پیشبینیهای تکراری محققـان سیـاسی این دو کشور و متحدان اقماریشان درباره قطعی بودن فروپاشی ایالات متحده آمریکا در آینده نه چندان دور- که در سالهای اخیر بسیار پیگیری و تکرار شده- پرداخته است.
به گزارش رانیا مدیا، این یادداشت که با اشاره به سابقه تاریخی از دست رفتن قدرت و کنترل کشورهای بزرگ بر محدوده سرزمینی خود- به دلایل مختلف داخلی، خارجی و تلفیقی از این دو- در صد سال اخیر آغاز شده؛ تجربه قدرتهای بزرگی چون آمریکا، چین و روسیه را در سالهای آغازین قرن بیستم به روایت نشسته است.
نویسنده در این رهگذر به حمله ژاپن به چین در سال ۱۹۳۷ اشاره میکند که نه تنها اتحاد چین، که حتی موجودیت این کشور را به مخاطره انداخت. به باور نویسنده روسیه هم در سال ۱۹۴۰ در اثر حمله نظامی آلمان با این تهدید مواجه شد، که این کشور نیز مانند چین، با شکست متحدین در جنگ دوم جهانی از این خطر جست. این یعنی قدرتهای بزرگ همواره با خطر فروپاشی و افول درگیر بودهاند.
در ادامه یادداشت با تاکید بر این که در برخی از موارد فروپاشی یک قدرت بزرگ به معنای محو کامل آن نیست، بلکه در مواردی مانند تولد روسیه از خاکسترهای اتحاد جماهیر شوروی در آغاز دهه ۱۹۹۰ میتواند به تولد یک قدرت بزرگ جدید هم منجر شود؛ به پیشبینیهای مکرر دانشمندان چین و روسیه درباره فرجام ابرقدرتی ایالات متحده آمریکا اشاره کرده است- که این کشور را در آستانه فروپاشی و محو کامل از فهرست قدرتهای آینده میدانند و در سالهای اخیر بارها و بارها بر این موضوع اصرار کردهاند.
نویسنده یادداشت نشریه نشنال اینترست بر این باور است که اگر واقعاً نظرات، پیشبینیها و امیدواریهای دشمنان ایالات متحده آمریکا از قبیل چین، روسیه، یا دیگر کشورهای ضد آمریکایی درصدی هم واقعیت داشته باشد و آینده محتوم آمریکا تا بدین حد منفی باشد؛ قطعاً در آیندهای بسیار نزدیک فروپاشی ایالات متحده را میتوان قطعی فرض کرد- که به این معناست که به زودی شاهد فروپاشی و شاید هم تجزیه احتمالی این کشور خواهیم بود و رویاپردازیها و جاهطلبیهای قدرتهای مخالف آمریکا فرصتی برای بروز و ظهور و تعبیر پیدا خواهد کرد.
نویسنده یادداشت نشنال اینترست همچنین ادعا کرده که این نوع پیشبینی و تحلیل سیاسی مبتنی بر افول و فروپاشی قطعی و قریبالوقوع آمریکا که اخیرا در مقالات، گفتگوها و کنفرانسهای زیادی از زبان بسیاری از کارشناسان و محققان چینی مطرح شده- که با اطمینان تمام و کمال از افول آمریکا به دلیل اختلافات داخلی گفتهاند- در صورت وقوع جغرافیای سیاسی جهان را با تغییرات قابل توجهی مواجه خواهد کرد.
کارشناسان و سخنرانان روسی و چینـی همچنین در این زمینه پیشبینی کـردهاند کـه احتمال تعبیر رویای فروپاشی ایالات متحده آمریکا نه تنها بسیار زیاد، و حتی قطعی است، بلکه تا حد زیادی اجتنابناپذیر نیز به نظر میرسد و چون نتیجه یک سری رویدادهای پشت سر هم در چند دهه اخیر است، بنابراین اجتناب از آن نیازمند تغییر رویدادهای تاریخی چند دهه گذشته- و به همان نسبت غیرممکن است.
نویسنده یادداشت نشنال اینترست در توضیح چرایی اجتنابناپذیری فروپاشی آمریکا از نظر چینیها و روسها؛ به تحلیل آیندهنگرانه این کشورها درباره بافت جمعیتی و البته سیاسی آمریکای آینده اشاره کرده است.
در واقع از نظر دانشمندان این کشورها، آمریکا که در سالهای اخیر با افزایش جمعیت سیاهان و رنگینپوستان مواجه بوده، شاهد ادامه و البته تسریع این روند خواهد بود- که میتوان آن را یک دوره گذار جمعیتی نامید. گذاری سریع که در حوالی سالهای دهه ۲۰۴۰ به جایی خواهد رسید که ایالات متحده از کشوری که سفیدپوستان اکثریت جمعیتی آن را در اختیار دارند، به کشوری با اکثریت جمعیت غیرسفیدپوست تبدیل خواهد شد.
اما از آن جا که هیچ گذاری در تاریخ بیمقاومت پیش نرفته، گذار جمعیتی آمریکا هم تبعات و تلفاتی خواهد داشت که از آن جمله میتوان به مقابله جمعیت سفیدپوستان آمریکا به خصوص محافظهکاران این کشور اشاره کرد- که برای مقاومت در مقابل تسلیم و تقدیم داوطلبانه قدرت و کشور به غیرسفیدپوستان دست به مبارزه برای حفظ قدرت خود خواهند زد و این باعث بروز جنگ داخلی در آمریکا خواهد شد.
نویسنده در پایان از زبان محققین و دانشمندان روسی و چینی نوشته که این جنگ داخلی احتمالی که میتواند به فروپاشی و تجزیه این کشور نیز ختم شود، در نهایت به شدت به نفع چین و روسیه تمام خواهد شد. یعنی این دو کشور بدون این که نیاز به اقدامات خاصی برای افزایش قدرت نظامی خود، یا حتی ایجاد جذابیتهایی از قبل اجرای سیاستهای توسعهدهنده دموکراسی در کشورهایشان داشته باشند، به شدت از این اتفاق منتفع شده و نه تنها بزرگترین قدرت دنیا را از میدان رقابت بیرون خواهند کرد، که حتی به تغییر جهت و برگشت کلیت این روند به نفع این دو کشور منجر خواهد شد.